Fogyasztóbarát személyi kölcsön 2023 – Kalkulátor és részletek

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Bármire szabadon felhasználhatja

Törlesztőrészlet 67836 Ft
THM 19.50 %
Visszafizetendő 4906692 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A fogyasztóbarát személyi kölcsön minősítés évekkel ezelőtt jelent meg a lakáshitelek és lakásbiztosítások piacán. Az MNB többször is hangsúlyozta, hogy az újfajta kölcsön bevezetése előtt minden piaci szereplő véleményét kikérte, és figyelembe vett minden lehetőséget a személyi kölcsön különböző típusainak a megújítására. Célja nem volt más, minthogy erősödjön a piaci verseny, és a felhasználók igényihez leginkább igazodó termékek jöjjenek létre. Nem mellékes, hogy egyszerűbbé vált a hitelfelvétel, a különböző termékek között könnyebb eligazodni, hiszen könnyebb összehasonlítani őket.

És ami megkülönbözteti a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönt más hitelektől

Amikor összehasonlítjuk a hagyományos személyi kölcsönökkel, ennek az új terméknek számos előnye van. Az egyik legnagyobb előny, hogy a hagyományos konstrukcióknál a kamatok alakulása az átlagos igénylő számára követhetetlen, így az egyes termékek között alig lehet különbséget tenni. Ennél a hitelnél azonban a kamatfelárat központilag maximalizálták. Így követhetővé váltak az addig alig megkülönböztethető díjak, előtérbe került a lakosság tájékoztatása, a pénzintézetek nagyobb hangsúlyt fektettek a felvilágosításra. Az Magyar Nemzeti Bank által üzemeltetett oldal pedig segít, hogy mindenki megtalálja az optimális megoldást, még az is, aki nem tartja magát pénzügyi szakembernek. És ezzel elég sokan vagyunk így.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön részleti számokban

3 nap. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön három munkanapon belül utalják nekünk az igényléstől számítva, és ha a hitelfelvétel teljeskörűen online történik, akkor a folyósítási határidő 2 munkanapra csökken.

A futamidő végéig fix kamatozás. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön nem lehet változó kamatozású. Ezen tehát nem tud változtatni az adott pénzintézet. A Magyar Nemzeti Bank előírása szerint ez egy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél a futamidő végéig tart, ami maximum 7 év lehet. Fontos tudni a még kamatfelárról. Ez 500 ezer forintos hitelösszegig nem lépheti át a 15 százalékot. 500 ezer forint felett pedig nem lehet magasabb tíz százalékpontnál.

Folyósítási díj. A folyósítási díjnál is elérhető némi kedvezmény a hagyományos személyi kölcsönökkel szemben. Ez nem lehet magasabb 0,75 százaléknál, online igénylés esetén pedig nem kell semmit fizetnünk a kiutalásért. Ráadásul az Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknél az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát. És ha egy évnél rövidebb a futamidő, akkor pedig díjmentesen élhetünk ezzel a lehetőséggel.

MNB online kalkulátor

A Magyar Nemzeti Bank egy saját online kalkulátort hozott létre a minősített fogyasztóbarát kölcsönök összehasonlítására. A program ingyenes, és lehetővé teszi, hogy a minősített terméket kínáló pénzintézetek ajánlatait a saját igényünkre szabva jelenítsük meg. Az adatok egy táblázatban jelennek meg, jól áttekinthető módon. Ez az összehasonlító internetes oldal a tervek szerint rövidesen lehetővé teszi majd azt is, hogy ügyfélként kezdeményezzük a kiválasztott ajánlat megkötését. Átnavigál majd bennünket a bank online felületére. Az összehasonlításhoz már megadott adatokat pedig nem kell majd újra megadni, azok egyből megjelennek a pénzintézet oldalán. A bankoknak, amelyek Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek értékesítésével foglalkoznak, biztosítaniuk kell az online ügyintézés lehetőségét, méghozzá a teljes hitelezési folyamatra, az azonosítástól kezdve a hitelbírálaton és a folyósításon át egészen az előtörlesztési szándék bejelentéséig. A teljes folyamatot otthonról intézhetjük, sorban állás nélkül.

Online hitelfelvételnél a bankok nem számolhatnak fel folyósítási díjat sem. Az Magyar Nemzeti Bank fontos feltétele volt, hogy a minősítést elnyerő pénzintézetek a náluk már számlát vezető, vagy hitellel rendelkező ügyfelek esetében legkésőbb 2021. április 1-től, új ügyfelek számára pedig legkésőbb 2021. július 1-től kell biztosítaniuk a teljeskörű online hitelnyújtás szolgáltatását. Így ma már minden Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt igényelhetünk online is.

Összehasonlítható hitel még kedvezőbben

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében többféleképpen érhetünk el kamatkedvezmény. Ügyfélként köthetünk például hitelfedezeti biztosítást, nyithatunk számlát az adott banknál, ha még nincs, és vállalhatjuk, hogy az adott számlára érkezik majd a jövedelmünk, vagy annak egy meghatározott része. A hitelt nyújtó pénzintézeteknek ajánlat adásakor világosan és teljesen érthetően be kell mutatniuk a különböző kedvezményekre jogosító szolgáltatások költségét. A kamatkedvezményt sem lehet véglegesen megvonni. Mint fent már írtuk, a teljesen online hiteligénylésnél a folyósítási díj nulla forintba kerül, vagyis ingyenes.

Jelenleg az alábbi pénzintézeteknél igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Így kaphatod meg a hitelt

Fogyasztóbarát személyi kölcsön 2023 – Kalkulátor és részletek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Fogyasztóbarát személyi kölcsön 2023 – Kalkulátor és részletek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Fogyasztóbarát személyi kölcsön 2023 – Kalkulátor és részletek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Fogyasztóbarát személyi kölcsön 2023 – Kalkulátor és részletek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel szabad felhasználású személyi kölcsön. Bármire elkölthető.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelhez nincs szükség ingatlanfedezetre, a felvett összeg szabadon elkölthető, a költést sem kell számlákkal igazolni.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt három munkanapon belül utalják, illetve online igényléskor ez az idő két munkanapra csökken

Bejelentett munkaviszony esetén az igénylő részéről egy hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolás szükséges legtöbb intézetnél.

Személyazonosító okmányra, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, illetve útlevél is, lakcímkártyára, jövedelemigazolásra a munkáltatótól, vagy vállalkozók esetében a NAV-tól, illetve bankszámlakivonatokra lesz szükség. A bankok eltérő gyakorlata miatt előfordulhat, hogy más dokumentumot is bekérnek.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Miért jó választás egy fogyasztóbarát lakáshitel?

Jó választás egy fogyasztóbarát lakáshitel, vagy érdemesebb egy piaci konstrukciót választani inkább? Alábbi cikkünkben ezt a témát járjuk körül.

Tovább olvasom
Milyen lakáshiteleket kínál a Raiffeisen Bank?

Ha lakáshitel, akkor Raiffeisen Bank. A Raiffeisen MindigFIX lakáshitelek jó választásnak tűnnek a lakásvásárlás előtt állóknak. De miért jó, ha egy lakáshitel mindig fix? Miért ezt válasszuk? Utánajártunk, hogy milyen lakáshiteleket kínál a Raiffeisen Bank. És hogy miért lehetnek ezek a legjobbak nekünk.

Tovább olvasom
15 ok, ami miatt elutasíthatják a személyi kölcsön kérelmedet

A személyi kölcsön igénylés elutasítása kellemetlen helyzetbe hozhatja az igénylőt. Egy terv megvalósítása ütközhet így akadályokba. Pedig több oka is lehet, ami miatt elutasíthatják a személyi kölcsön kérelmet. Mutatjuk, hogy mik ezek, és azt is, hogyan lehet őket elkerülni.

Tovább olvasom
Tulajdoni lap lekérése – minden tudnivaló egy helyen

A tulajdoni lap egy dokumentum. Ingatlannal kapcsolatos ügyek intézése közben találkozhatunk vele. Mikor van szükségünk tulajdoni lapra? Mire jó? Mit tartalmaz? Minden tudnivaló egy helyen.

Tovább olvasom