Babaváró hitel 2024

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
magnet

MagNet Babaváró kölcsön

Akár 150 000 Ft jóváírással

THM 0,4% ; 9,5% Kamat: 0% - 12,05%
Futamidő 60 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 11.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

OTP

Babaváró kölcsön

Szabadon felhasználható, akár kamatmentes kölcsön

THM 0,4% ; 9,7% Kamat: 0% - 12,04%
Futamidő 64 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 11.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Unicredit

Babaváró kölcsön

Most 150.000 forint jóváírással

THM 0,43% ; 9,77% Kamat: 0% - 12,05%
Futamidő 72 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 11.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Raiffeisen

Kamattámogatással érintett Raiffeisen Babaváró Kölcsön

Szerződéskötésig online igényelhető

THM 0,43% - 9,66% Kamat: 0% - 12,05%
Futamidő 72 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 11.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

ERSTE

Babaváró hitel

Most 150.000 Ft kedvezménnyel

THM 0,50% ; 9,93% Kamat: 0% - 12,05%
Futamidő 60 - 240 hó
Hitelösszeg 2.500.000 Ft - 11.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

K&H

Babaváró hitel

Akár 160 ezer forint jóváírással!

THM 0,6% ; 9,9% Kamat: 0% - 12,05%
Futamidő 61 - 240 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 11.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

A babaváró hitel

A maximum 11 millió forint összegű babaváró hitelt a jelenlegi szabályozás szerint 2024. december 31-ig lehet igényelni. A kedvezményes kölcsönt azok a házaspárok igényelhetik, akinél a feleség életkora 18 és 30 év között van. 2025. január 01-ig még 40 éves korig igényelhető lesz a támogatás, de csak akkor, ha igazolják a várandósságot. A házaspárok közül legalább az egyiknek minimum három éves, folyamatos biztosítotti (tb) jogviszonya legyen.

A babaváró kölcsön szabad felhasználású

A speciális személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy szabad felhasználású termék, azaz az igényelt hitelösszeg bármire elkölthető. A babaváró hitel emellett kamatmentes lehet, amelynek az a feltétele, hogy legalább egy gyermek születik a szerződéskötéstől számított öt éven belül. Ha a szerződést követően három gyermek is születik, a teljes fennálló tartozás erejéig igénybe vehető a gyermekvállalási támogatás, mely a kölcsön törlesztésére kerül elszámolásra, és ezzel a Babaváró kölcsönszerződés megszűnik.

Lakáshitel önerőként is felhasználható

A babaváró kölcsön akár még lakáshitel önerőként is felhasználható, Amennyiben a babaváró kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 90 napon belül lakáscélú jelzáloghitel igénylésre is sor kerül, a felvett babaváró hitel összegének legfeljebb 75 százaléka számítható be önerőként.

Miért érdemes felvenni a babaváró kölcsönt?

A babaváró kölcsön további előnyei: az első gyermek megszületésekor három évre kérhető a babaváró kölcsön törlesztésének szüneteltetése. A második gyermek születésére tekintettel, ismét kérhető három évre a törlesztés szüneteltetése, emellett a fennálló tőketartozás 30 százalékának megfelelő összegben igényelhető gyermekvállalási támogatás, amely a kölcsön törlesztésére kerül elszámolásra. Ha harmadik gyermek érkezik, akkor nem lesz több gondunk a kölcsönre, hiszen – ahogy korábban már említettük a teljes fennálló kölcsöntartozásnak megfelelő összegben igényelhető gyermekvállalási támogatás, amelyet szintén a tartozás törlesztésére kell elszámolni.

Ha az első 5 évben nem születik gyermek

Ahogyan minden hitelterméknél, a babaváró hitel esetében is érdemes megfontolni a lehetőségeket, az előírásokat és a következményeket egyaránt. Ha a szerződéskötést követően öt éven belül nem születik gyermek, akkor elveszik az állami támogatás, és az addig igénybevett kamattámogatást egy összegben meg kell téríteni, egy összegben, 120 napon belül. Ezentúl a babaváró kölcsön a futamidő végéig piaci kamatozásúvá válik, ami sokkal rosszabb feltételeket jelent a korábbinál.

Jelentős összeget kell visszafizetni, ha a kamatmentesség bármely feltétele, például az öt éven belüli gyermekvállalás nem teljesül. Előfordulhat, hogy egészségügyi okból nem születik gyermek, ezt orvosi igazolással kell igazolni, ha méltányossági eljárást szeretnénk kezdeményezni. Ebben az esetben a kormányhivatal felmentést adhat a kamattámogatás megszüntetése és az igénybe vett kamattámogatás visszafizetése alól.

További felételek

A babaváró kölcsön további feltételei közé tartozik, hogy az igénylők nem lehetnek büntetett előéletűek, nem lehet köztartozásuk és nem szerepelhetnek negatív adattal a KHR listán.

Maximum 11 millió forint igényelhető

Ahogy említettük, babaváró hitelt legfeljebb 11 millió forintig lehet igényelni, a futamidő szüneteltetés nélkül maximum 20 év, a szüneteltetés mellett legfeljebb 23 év, a havi törlesztőrészlet a kamattámogatás időszaka alatt pedig legfeljebb 51 000 forint lehet. A második gyermekre tekintettel igényelt szüneteltetés időtartamával a futamidő nem hosszabbodik meg. Hitelbírálati és hitelfolyósítási díj nincs. A babaváró kölcsön elő- és végtörlesztése díjmentes. Ha a folyósítástól számított 5 éven belül, még az első gyermek megszületését megelőzően történik legalább 50%-os előtörlesztés, akkor az előtörlesztett összegre vonatkozó kamattámogatást is vissza kell fizetni egy összegben.

A törlesztő a kezességvállalási díj összegét is tartalmazza

A babaváró kölcsön havi törlesztőrészletének összege kötelezően tartalmazza a kezességvállalási díjat, azaz azzal együtt lehet maximum 51 000 forint a kamattámogatás időszakában.

Babaváró hitel kiegészítés

Babaváró hitel 2024

A babaváró hitel egy kedvező kamatozású és akár kamatmentes hitelkonstrukció, amely akár 11 millió forint összegig is igényelhető.

A hitelhez kapcsolódó kamattámogatás és törlesztési szüneteltetés jelentős pénzügyi megtakarítást jelenthet a család számára.

A babaváró támogatás 2024-ben is elérhető. A hitel igényléséhez a következő feltételeknek kell megfelelni:

 • A hiteligénylők házasok.
 • A hiteligénylők legalább egyikének legalább 3 éves folyamatos munkaviszonnyal vagy vállalkozói jogviszonnyal kell rendelkeznie.(TB)
 • A hiteligénylők vállalják, hogy az első gyermeküket a hitel igénylésétől számított 5 éven belül megszületik.

Babaváró támogatás 2024

A babaváró hitelhez kapcsolódó támogatások a következők:

Kamattámogatás: a hitel a gyermek születése után kamatmentes.

Törlesztési szüneteltetés: a szülők a gyermekek születése után adott időre felfüggeszthetik a törlesztést.

Babaváró támogatás: a harmadik gyermek születése esetén a fennálló hitel teljes összegét elengedi az állam.

A babaváró támogatás egy kedvező lehetőség a gyermekvállalás előtt álló családok számára. A hitel igényléséhez azonban fontos, hogy a feltételeknek megfeleljünk.

Ki igényelhet babaváró hitelt?

A babaváró hitelt a Magyar Államkincstárnál lehet igényelni, és az alábbi személyek jogosultak rá:

Magyar állampolgárok, akik a hitel igénylése időpontjában házasok vagy élettársak, és a házasságkötésüket vagy élettársi kapcsolatuk létesítését követő adott időn belül vállalnak gyermeket.

A gyermeket váró szülők legalább egyikének 3 éves folyamatos munkaviszonnyal vagy vállalkozói jogviszonnyal kell rendelkeznie.

A hitel igénylésekor a szülőknek adott évesnek kell lenniük.

A babaváró támogatás maximális összege 11 millió forint, és gyermek vállalása esetén kamatmentes. A hitel futamideje 20 év, és a törlesztést a gyermek születése után adott ideig kamatmentesen lehet teljesíteni.

Mi szükséges a babaváró hitelhez?

 • Hitelkérelem.
 • Házassági anyakönyvi kivonat vagy élettársi kapcsolat igazolása.
 • Igazolás a gyermekvállalásról (orvosi igazolás, terhességi lap, örökbefogadási határozat).
 • Igazolás a legalább 3 éves folyamatos munkaviszonyról vagy vállalkozói jogviszonyról.
 • Személyi igazolvány és lakcímkártya.

További információk a babaváró hitelről a Magyar Államkincstár honlapján találhatók.

Babaváró kölcsön kalkulátor

A babaváró kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segít a szülőknek meghatározni, mennyi babaváró hitelt igényelhetnek.

A kalkulátor a szülők jövedelmét, a gyermek számát és a hitel feltételeit veszi figyelembe a számítások során. A babaváró támogatás kalkulátor segítségével könnyen kiszámolható, hogy mennyi havi törlesztőrészletre kell majd számítani.

A kalkulátor elérhető az interneten, és ingyenesen használható.

Lényeges, hogy a kalkulátor csak egy becslést ad, a tényleges hitelösszeg és törlesztőrészlet a bank által elfogadott adatok alapján kerül meghatározásra.

Azok, akik tervezik a babaváró támogatás felvételét, érdemes alaposan átgondolniuk a kölcsön feltételeit és a visszafizetési lehetőségeiket.

A babaváró kalkulátor segíthet a tervezésben és a pénzügyi terhek felmérésében.

Mindig ajánlott több bank ajánlatát is összehasonlítani, mielőtt elköteleznék magukat egy adott babaváró hitel mellett.

Ne felejtsük el, hogy a babaváró támogatás a családok támogatására szolgál, és segíthet az anyagi terhek enyhítésében a gyermekszületés időszakában.

Az ilyen kölcsön igényléséhez a pároknak közösen kell eljárniuk, és a hitel összege a szülők közös jövedelmétől függ.

Hol lehet igényelni a babaváró hitelt?

A babaváró hitelt a Magyar Államkincstárnál lehet igényelni. A hitelhez a Magyar Államkincstár által szerződött pénzintézeteknél lehet benyújtani a hitelkérelmeket. A pénzintézetek listája a Magyar Államkincstár honlapján található.

Néhány pénzintézet, ahol igényelhető a babaváró hitel:

A pénzintézetek különböző ajánlatokat kínálnak a babaváró hitelre vonatkozóan, ezért érdemes összehasonlítani az ajánlatokat, mielőtt hitelkérelmet nyújtunk be.

Érdemes házasságot kötni a babaváró hitel igénylés benyújtása miatt?

Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen a döntés személyes. Fontos, hogy mérlegeljük az előnyöket és a hátrányokat, mielőtt döntést hozunk.

Előnyök:

 • A babaváró támogatás egy kedvező kamatozású és kamatmentes hitelkonstrukció, amely akár 11 millió forint összegig is igényelhető.
 • A hitelhez kapcsolódó kamattámogatás és törlesztési szüneteltetés jelentős pénzügyi megtakarítást jelenthet a család számára.

Hátrányok:

 • A házasságkötés egy komoly döntés, ami nem csak anyagi, hanem érzelmi és jogi következményekkel is jár.
 • Ha a házasság tönkremegy, a babaváró támogatás visszafizetése a házastársak közös felelőssége.

A következő szempontokat érdemes figyelembe venni a döntés meghozatalakor:

A házasságkötésnek a pár kapcsolatára is komoly hatással kell lennie. Ha a pár nem biztos a kapcsolatában, akkor nem érdemes csak a babaváró hitel miatt összeházasodni.

Ha a pár tervezi, hogy több gyermeket is vállal, akkor a babaváró hitel egy jó lehetőség lehet a család anyagi biztonságának megteremtésére.

A babaváró támogatás igényléséhez a párnak rendelkeznie kell megfelelő jövedelemmel a törlesztéshez.

Ha a pár úgy dönt, hogy házasságot köt a babaváró támogatás igénylés miatt, akkor érdemes körültekintően megtervezni a házasságkötést.

Lényeges, hogy a pár tájékozódjon a házasságkötés jogi és anyagi vonatkozásairól, és hogy a házasságkötés előtt konzultáljon egy jogásszal vagy pénzügyi tanácsadóval.

Milyen akadályokba ütközhet a babaváró hitel visszafizetése?

A babaváró támogatás visszafizetése során számos akadályba ütközhetnek a hitelfelvevők.

Pénzügyi nehézségek: ha a család pénzügyi helyzete váratlanul romlik (például munkanélküliség, fizetéscsökkenés vagy váratlan kiadások miatt), nehezebb lehet a hitel törlesztése.

Megnövekedett kiadások: a gyermekszületés során megjelenhetnek váratlan kiadások, például egészségügyi költségek vagy a gyermekápolás költségei, amelyek megnehezíthetik a hitel visszafizetését.

Részletfizetés problémái: ha a havi törlesztőrészlet mértéke magas, a család pénzügyi terhei megnőhetnek, és ez nehézségeket okozhat.

Pályaváltás vagy állás változása: ha az egyik szülő pályát vált vagy karrierjében előrelép, a család pénzügyi helyzete javulhat, de az is előfordulhat, hogy bizonyos időszakokban kevesebb bevétellel kell számolni.

Csökkenő jövedelem: ha valamelyik szülő a gyermekszületés után kevesebb ideig dolgozik és keres kevesebbet, akkor a család jövedelme csökkenhet, ami megnehezítheti a hitel törlesztését.

Váratlan élethelyzetek: bármikor bekövetkezhetnek váratlan élethelyzetek, például egészségügyi problémák vagy természeti katasztrófák, amelyek pénzügyi terheket rónak a családra és megnehezíthetik a hitel visszafizetését.

Az ilyen kihívások elkerülése érdekében fontos gondosan megtervezni a babaváró hitel felvételét, és reális pénzügyi terveket készíteni a visszafizetésre.

Továbbá, érdemes körültekintően választani a hitelterméket, és figyelembe venni a jövedelmi és pénzügyi helyzet változásának kockázatát.

Ha pénzügyi nehézségek merülnek fel, érdemes a bankkal konzultálni és alternatív megoldásokat keresni a probléma kezelésére.

Ha nem történik meg a babaváró hitel törlesztés – a babaváró büntetőkamat

A babaváró hitel törlesztésének elmaradása esetén a hitelszerződés felmondható, és a hitel teljes összege, valamint a kamat és a késedelmi kamat is esedékessé válik.

A babaváró támogatás törlesztésének elmaradása esetén a következő következményekkel kell számolni:

 • A kamattámogatás megszűnik, és a hitel kamata piaci lesz.
 • Késedelmi kamatot kell fizetni.

A hitelszerződés felmondható, és a hitel teljes összege, valamint a kamat és a késedelmi kamat is esedékessé válik.

Hogyan lehet elkerülni a babaváró támogatás törlesztésének elmaradását?

 • a hitelszerződésben meghatározott törlesztőrészleteket határidőre fizetni
 • ha fizetési nehézségek merülnek fel, akkor haladékért vagy részletfizetésért kell folyamodni a bankban

A babaváró támogatás egy kedvező kamatozású és kamatmentes hitelkonstrukció, ami akár 11 millió forint összegig is igényelhető. A hitelhez kapcsolódó kamattámogatás és törlesztési szüneteltetés jelentős pénzügyi megtakarítást jelenthet a család számára.

Azonban fontos, hogy a hiteltörlesztést határidőre teljesítsük, hogy elkerüljük a büntetőkamatokat és a hitelszerződés felmondását.

A babaváró hitel feltételei

A babaváró támogatás feltételei 4 mondatban:

 • A hitel igényléséhez házasnak vagy élettársaknak kell lenni.
 • A hiteligénylőknek adott életkorúnak kell lenniük.
 • Legalább az egyik hiteligénylőnek legalább 3 éves folyamatos munkaviszonnyal vagy vállalkozói jogviszonnyal kell rendelkeznie.(TB jogviszony)
 • A hiteligénylők vállalják, hogy az első gyermeküket a hitel igénylésétől számított 5 éven belül megszületik.

A hitel maximális összege 11 millió forint.

A hitel a gyermek születése után kamatmentes lesz.

A szülők a gyermekek születése után adott évre felfüggeszthetik a törlesztést.

A harmadik gyermek születése esetén a fennálló hitel teljes összegét elengedi az állam.

babaváró kölcsön igénylés

A babaváró kölcsön

A babaváró kölcsön egy olyan pénzügyi támogatási program, amelyet a kormány kínál a fiatal családoknak a gyermekvállalás elősegítésére.

A program célja, hogy könnyebbé tegye a gyermekvállalást, mivel a családok számára elősegíti az anyagi terhek csökkentését.

A babaváró kölcsön kedvező kamatfeltételekkel kapható. Az összeg, amit igényelhetünk, a család jövedelmétől függ, így a támogatás igényléséhez a szülőknek közösen kell eljárniuk.

A babaváró kölcsönöket pénzintézetek nyújtják, és azok a párok igényelhetik, akik házasságban vagy élettársi kapcsolatban élnek. A hitel összege és futamideje változhat, de a legtöbb esetben hosszú távú törlesztési lehetőségeket kínál.

A kölcsön igénylése előtt fontos alaposan megismerni a program részleteit és feltételeit, valamint megfontolni, hogy a törlesztőrészletek megfelelnek-e a család pénzügyi helyzetének.

A babaváró kölcsön segíthet a gyermekvállalás anyagi terheinek enyhítésében és a családi jólét támogatásában.

Babaváró hitel kamat

A babaváró támogatás kamata 5 mondatban:

 • A babaváró támogatás 5 évig kamatmentes.
 • A kamattámogatás megszűnik, ha a hitelszerződésben foglalt feltételek nem teljesülnek.
 • A kamattámogatás megszűnését követően a hitel kamata megemelkedik.
 • A babaváró támogatás kamata fix, vagyis a futamidő alatt nem változhat.
 • A babaváró támogatás kamata alapvetően kedvezőbb, mint a piaci kamatok, mivel a kamattámogatás időszakában a hitel kamata nulla.

TB igazolás babaváró kölcsönhöz

A babaváró kölcsön igényléséhez legalább 3 éves folyamatos TB jogviszonyt kell igazolni. A TB igazolást a Magyar Államkincstár vagy a kormányhivatal állítja ki. Tartalmaznia kell a biztosított nevét, TAJ számát, a biztosítási jogviszony kezdeti és befejezési dátumát, valamint a biztosítási jogviszony típusát.

A TB igazolást személyesen vagy elektronikusan lehet benyújtani a hitelintézethez. A hiteligénylők közül legalább az egyik félnek kell benyújtania. Tartalmaznia kell a 3 évből az utolsó 180 napot, amely a kölcsönkérelem benyújtása előtti időszakot fedi le. A hitelintézet hivatalosan befogadja, ha a hiteligénylő aláírta és a hitelintézet pecsétjével és aláírásával ellátta.

Hogyan hat egy vissza nem térítendő támogatás egy család életére?

Egy vissza nem térítendő támogatás jelentős hatást gyakorolhat egy család életére. Az ilyen támogatások segítenek az anyagi terhek enyhítésében, és a családi jólét növelésében.

A vissza nem térítendő támogatások lehetővé teszik, hogy a családok könnyebben megvalósítsák álmaikat és céljaikat.

Segíthetnek az oktatás terén, lehetővé téve a gyermekeknek a jobb minőségű oktatás elérését.

Az ilyen támogatások javíthatják a családok lakhatási körülményeit, segítve az otthonok karbantartását, vagy a nagyobb lakások megvásárlását.

Egészségügyi támogatások révén hozzájárulhatnak a családok egészségének javításához és a megfelelő egészségügyi ellátáshoz.

A vissza nem térítendő támogatások segíthetnek a szegénység csökkentésében, és a gazdasági szempontból hátrányos helyzetű családoknak való segítségnyújtásban.

Ezek a támogatások hozzájárulhatnak az esélyegyenlőséghez, lehetővé téve az alacsonyabb jövedelmű családok számára, hogy javítsák életkörülményeiket.

A vissza nem térítendő támogatások biztonságot és stabilitást nyújthatnak a családoknak, mivel segítenek az anyagi válságok elkerülésében.

Az ilyen támogatások növelhetik a családok önbizalmát és önértékelését, mivel lehetőséget adnak a fejlődésre és a kiteljesedésre.

A kreativitást és az önfejlesztést is ösztönözhetik, mivel a támogatott családoknak lehetőségük van új készségek megszerzésére vagy vállalkozások indítására.

Az ilyen támogatások példát mutathatnak a kötelességvállalásról és a segítőkészségről, amelyeket a családok generációról generációra továbbadhatnak.

A vissza nem térítendő támogatások az összetartozás érzését is erősíthetik, mivel segítenek egymás támogatásában és az együttműködésben.

Az ilyen támogatások mélyebb értelmet és célt adhatnak az életnek, mivel segítenek az emberi potenciál kibontakoztatásában és a boldogság megtalálásában.

A vissza nem térítendő támogatásokat összeköthetjük az emberiesség és az altruizmus megnyilvánulásaival, mivel az adományozás és a segítségnyújtás a közösség erősítéséhez vezethet.

Ezek a támogatások a hosszú távú befektetések egyik formájaként is értelmezhetők, mivel a segített családok hosszú távon is pozitív hatásokat gyakorolhatnak a társadalomra.

A vissza nem térítendő támogatások megmutathatják, hogy a kisebb cselekedetek is jelentős változásokat hozhatnak létre a családok és az egyének életében.

A jövőbe vetett hit

Az ilyen támogatások a jövő generációit is inspirálhatják, hogy hasonlóan segítőkészek legyenek, és az embertársaikért felelősséget vállaljanak.

A vissza nem térítendő támogatásoknak az élet minden területén lehetnek pozitív következményei, és szélesebb körű boldogságot teremthetnek a társadalomban.

A segítőkész cselekedetek, mint például vissza nem térítendő támogatások nyújtása, hozzájárulhatnak a világ megszépítéséhez és harmonikusabbá tételéhez.

A támogatott családok életében bekövetkező pozitív változások nemcsak róluk szólnak, hanem a közösségek és a társadalom fejlődéséről is.

A vissza nem térítendő támogatások megmutathatják, hogy minden embernek van lehetősége pozitív változásokat elérni az életében, és megvalósítani álmait és terveit.

Az ilyen támogatások arra is emlékeztetnek minket, hogy az emberségesség és a segítségnyújtás az egyik legjobb dolog, amit az emberek megtehetnek.

A vissza nem térítendő támogatások segítenek az embereknek abban, hogy áthidalják az esélyegyenlőség hiányosságait és az egyenlőtlenségeket a társadalomban.

Az ilyen támogatások hozzájárulhatnak a szociális mobilitáshoz, segítve a kevésbé előnyös helyzetű családokat az előrelépésben, és a jobb életminőség elérésében.

A vissza nem térítendő támogatások azt is demonstrálják, hogy a társadalom felelőssége segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá.

Ezek a támogatások elősegíthetik a pozitív ciklusokat a családok életében, mivel a segítség révén a családok képesek jobb körülményeket teremteni a gyerekeiknek.

Az ilyen támogatások általában a társadalom szélesebb körét is inspirálják a segítségnyújtásra és a közösségi szolgálatra.

A vissza nem térítendő támogatások erősítik a társadalmi kötelékeket, mivel az emberek jobban összekapcsolódnak azáltal, hogy segítenek egymásnak.

A segítőkészség és az empátia, amit a vissza nem térítendő támogatások kifejeznek, alapvető emberi értékek, amelyek gazdagítják a társadalmat.

Az ilyen támogatások gyakran hoznak létre hálózatokat és közösségi kapcsolatokat, amelyek további segítséget és támogatást kínálhatnak.

A vissza nem térítendő támogatások lehetőséget adnak arra, hogy az emberek örömüket leljék a mások segítésében és a pozitív változások elősegítésében.

Az ilyen támogatások emlékeztetnek bennünket arra, hogy mindenki képes valamilyen módon hozzájárulni mások életéhez, legyen az nagy vagy kis mértékű segítség.

Támogatás a jobb életért

A vissza nem térítendő támogatások inspiráló példákat teremthetnek, amelyek másokat is arra ösztönöznek, hogy jótékonykodjanak, és segítsék a rászorulókat.

Az ilyen támogatások segítenek a közösség szolidaritásának erősítésében, és az embereket egy közös cél felé terelik.

A vissza nem térítendő támogatásoknak lehet hosszú távú hatása, mivel az emberek hálásak maradhatnak, és örömmel emlékezhetnek a segítségre.

Az ilyen támogatások nemcsak anyagi segítséget nyújtanak, hanem szellemi és érzelmi támogatást is, amelyet a családok értékelnek.

A vissza nem térítendő támogatások olyan érzést kelthetnek az emberekben, hogy nincsenek egyedül a kihívásokkal szemben, és van, aki törődik velük.

Az ilyen támogatások a pozitív cselekedetek és az empátia hírnökei lehetnek, amelyeket mások is követhetnek.

A vissza nem térítendő támogatások arra emlékeztetnek minket, hogy mindannyian részesei vagyunk egy nagyobb közösségnek, és felelősek vagyunk egymásért.

Az ilyen támogatások gyakran az összetartozás és a szeretet megnyilvánulásai, amelyek az emberi kapcsolatokat erősítik.

A vissza nem térítendő támogatások hozzájárulhatnak a társadalom pozitív változásához, és az emberi boldogság növeléséhez.

Az ilyen támogatások nemcsak a családok életét, hanem az egész közösséget gazdagíthatják.

A vissza nem térítendő támogatások azt üzenik, hogy minden embernek joga van a méltósághoz, és esélyhez a jobb életre.

Az ilyen támogatások lehetővé teszik, hogy az emberek olyan életet éljenek, amelyben a lehetőségek és az álmok valóra válnak.

A vissza nem térítendő támogatások a jó cselekedetek erejét hozzák be az életünkbe, és a jótékonykodás örömét hozhatják el.

Az ilyen támogatások megerősítik az emberi kapcsolatokat, és az emberiességünk legszebb megnyilvánulásait hozzák elő.

A vissza nem térítendő támogatások erősítik az összetartozás és a közösség erejét, amelyekre mindannyian szükségünk van az életünkben.

Az ilyen támogatások által megvalósuló pozitív változások megerősítik az emberi hitet az emberiség erejében és a jobb világban.

Az ilyen támogatások értékes tanulságokkal szolgálnak az emberi kapcsolatok, az empátia és a segítőkészség fontosságáról, és emlékeztetnek minket arra, hogy a kis jó cselekedetek nagy hatással lehetnek az életünkre és a világra.

Babaváró támogatás szabad felhasználásra

A babaváró támogatás oly szép lehetőség, mely a családoknak ad kegyelmet. Nem szűk szemmel figyeli, hová kerül, a pénznek bölcsőjét megtalálja, és örömmel segít.

Nem zárja szorosan a kassza ajtaját, nem kér számadást, csak a jövőt teremti, boldogságot szerez.

Szabad felhasználásra nyitja a kaput, lehet ház vagy baba, álom vagy utazás, mely megvalósul, az a családnak reményteljes életet szolgál.

A babaváró támogatás a lehetőségnek tündökölő köntöse, ami álmainkat váltja valóra, és a holnapba csempészi a mosolyt.

Örök értékek teremnek, nem pazarolnak, hisznek a családokban és a boldogságban, s mindig készen állnak segíteni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Babaváró hitel 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Babaváró hitel 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Babaváró hitel 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Babaváró hitel 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A babaváró kölcsön az állam Családvédelmi akcióterv egyik eleme. Fő előnye az állami kamattámogatás, emellett bizonyos feltételek teljesülése után a tőketartozás a gyermekvállalási támogatás igénylésével csökkenthető.

Babaváró kölcsönről szóló szerződés 2024. december 31-ig köthető.

Azok a házaspárok igényelhetik, akik a kormányrendelet és a választott pénzintézet által támasztott követelményeknek is megfelelnek.

Ebben az esetben a kamattámogatás megszűnik, és az addig igénybe vett kamattámogatást egy összegben, 120 napon belül vissza kell fizetni.

Milyen esetekben szűnik meg a babaváró kölcsön kamattámogatása?

 • Ha nem születik legalább egy gyermek a hitelfelvételt követő öt éven belül
 • Ha örökbefogadás sem történik
 • Ha a házaspár mindkét tagjának megszűnik a magyarországi lakcíme
 • Ha a hiteligénylők egyike sem neveli saját háztartásában a gyermeket
 • Ha az igénylők elválnak

Ha gyermek sem születik, illetve örökbefogadás sem történik, akkor az özvegy a megfelelő dokumentum benyújtása esetén gyermek hiányában is jogosult lehet a kamattámogatásra, illetve szüneteltetésre.

A hitel piaci kamatozásúvá válik, az addig igénybe vett kamattámogatást pedig 120 napon belül, egy összegben vissza kell fizetni.

3 éves törlesztési szüneteltetés kérhető a banktól,

 • a kölcsönkérelem benyújtását követően megszületett vagy örökbefogadott gyermekre való tekintettel
 • ha a várandósság a kölcsönkérelem benyújtásának időpontjában vagy azt követően fennáll, és a magzat a kölcsön folyósításától számított 5 éves időszakon belül betölti a várandósság 12. hetét.

A második gyermek születése után a szüneteltés újra igényelhető.

A harmadik gyermek megszületése után a teljes fennálló tartozás erejéig igénybe vehető a gyermekvállalási támogatás, az erre vonatkozó kérelmet a banknál kell leadni.

A kormányhivatalnál lehet kérni felülvizsgálatot; ha a kormányhivatal megállapítja a jogosultságot, akkor az a bankra nézve kötelező.

Amennyiben a kölcsön folyósítását követően gyermekünk születik, a magzat betölti a várandósság 12. hetét, vagy a kölcsönkérelem benyújtását követően, de legkésőbb a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül gyermeket fogadunk örökbe.

Igen, akkor is igényelhető a kölcsön. A kölcsönt igénylők állami kamattámogatásra jogosultak, amennyiben a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül igazolják legalább a betöltött 12. hetes várandósságot vagy közösen gyermeket fogadnak örökbe. Ezekben az esetekben az igénylők az állami kamattámogatásra a futamidő végéig jogosultak lehetnek.

A kölcsön elbírálásának ideje 10 munkanap, hiánytalanul benyújtott igénylés esetén.

Nem, csak azok a gyermekek számítanak ebben a konstrukcióban, akik a kölcsön folyósítását követően születnek. A babaváró támogatás rájuk tekintettel vehető igénybe.

Nincs, a babaváró kölcsön kamatmentességéhez az első gyermeknek a kölcsön folyósításától számított öt éven belül kell megszületnie, a többi gyermek születésére vonatkozóan nincs időkorlát.

A babaváró kölcsön törlesztésének szüneteltetését kérelmezni kell.

Igen, 11 millió forint hitelösszeg a maximum a babaváró kölcsön esetében, ennél kisebb összeg is igényelhető, viszont a bankok jellemzően meghatároznak egy minimum igényelhető összeget.

A futamidő lehet kevesebb, de akkor alacsonyabb lesz a felvehető hitelösszeg, mert a törlesztőrészlet a kamattámogatás időszakában maximalizálva van 51 000 forintban.

Igen, GYES-en és GYED-en is igényelhető babaváró kölcsön, de a bankok döntési joga, hogy elfogadja a GYES/GYED folyósítást vagy sem. A többi feltételnek is meg kell felelni, például a 3 éves biztosítási jogviszony meglétének is.

A hazai és külföldi tb-jogosultság mellett ebbe beleszámítható a nappali tagozatos, felsőoktatási tanulmányi jogviszony. A társadalombiztosítási jogviszonyok között legfeljebb 30 nap megszakítás lehet, a tanulmányi jogviszony megszűnését követően maximum 6 hónap megszakítás engedélyezett.

Igen, ha van új házasság. A babaváró kölcsön igénylésénél a válás nem kizáró feltétel.

Nem, házastársi kapcsolat szükséges hozzá, ez fontos kikötés. Az igényléskor már házasoknak kell lenniük az igénylőknek.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Itt vannak az új otthonfelújítási program végleges feltételei – Ne maradj le!

Az Otthonfelújítási támogatás végleges formát öltött. Utánajártunk, hogy milyen ingatlanra, milyen feltételekkel és főleg, hogy mennyi támogatás igényelhető. A program végleges feltételeiről írunk. Hogy ne maradj le róla!

Tovább olvasom
Minden, amit a jelzálogról érdemes tudnod

Részletesen áttekintjük a jelzáloghitel fogalmát, és annak fontosságát az ingatlanvásárlás folyamatában. Ha tervezel ingatlant vásárolni, vagy csak érdeklődsz a jelzáloghitel iránt, akkor erről tudnod kell. A jelzálog, mint fogalom, minden lakáshitel esetén felmerül. Érdemes sokat tudni róla.

Tovább olvasom
6 lényeges tudnivaló, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt

Lakáshitel igényléshez fedezetre van szükség. És ha a megvásárolni kívánt ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, akkor szükség lehet pótfedezet benyújtására. Mutatunk 6 lényeges tudnivalót, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt.

Tovább olvasom
Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával