Hitelkiváltás kalkulátor 2024

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Most akár 50 000 Ft-ot adunk, számlanyitás nélkül!*

Törlesztőrészlet 39403 Ft
THM 13.20 %
Visszafizetendő 2837016 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

Törlesztőrészlet 47346 Ft
THM 21.73 %
Visszafizetendő 3423912 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 50240 Ft
THM 25.10 %
Visszafizetendő 3632280 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Mit jelent a hitelkiváltás?

A hitelkiváltás nem bonyolult dolog. Azt jelenti, hogy egy korábban felvett, mára korszerűtlenné, elavulttá vált hitelkonstrukciót egy új kölcsönnel helyettesítjük. Az új hitel azért jó, mert segítségével akár alacsonyabb kamatozást, és más kedvezőbb feltételeket érhetünk el. A hitelkiváltó hitelnek több fajtája van: létezik jelzálog alapú kölcsön, valamint fedezet nélküli termék, azaz személyi kölcsön. A jelzálog alapú hitelkiváltó kölcsön igényléséhez önerő és fedezet is szükséges, a személyi kölcsön nem igényel ilyen feltételeket.

Személyi kölcsön és jelzáloghitel, hitelkiváltásra

A személyi kölcsön egy szabadon felhasználható hiteltípus és a szabad felhasználás azt is jelenti, hogy hitelkiváltást is intézhetünk segítségével. Emellett használhatunk jelzáloghitelt, illetve olyan speciális kölcsönt, amelyet külön hitelkiváltásra hoztak létre. Ami a kiváltandó kölcsönt illeti, szinte bármelyik típus kiváltható, a megfelelő feltételek mellett persze. Ha többféle tartozásunk van, adósságrendezés néven összevonhatjuk őket egy hitellé, és rendezhetjük/kezelhetjük egyszerűbb módon így az adósságunkat. Ha olyan kölcsönt szeretnénk kiváltani, ami jelzálogalapú, az is lehetséges, viszont ebben az esetben az ingatlanfedezet bonyolultabbá teheti a hitel igénylését, a hitelkiváltás folyamatát.

Mi a különbség a különböző hitelkiváltó konstrukciók között?

Ahogy említettük, többféle termék van a piacon, amely alkalmas hitelkiváltásra. A személyi kölcsön mellett használhatunk jelzálog alapú megoldást és egyéb típusokat is. Ezek között a legfontosabb különbséget a felhasználható összeg, a fedezet és a futamidő jelenti. Egyáltalán nem mindegy, melyiket választjuk, azt is mérlegelnünk kell, hogy mekkora összeggel tartozunk, és az elérhető hitelkiváltó kölcsön milyen paraméterekkel rendelkeznek (kamatozás, THM). Talán felesleges külön magyarázni, nem mindegy, hogy a hitelkiváltást követően havonta 30 000 ft, vagy 40 000 ft a törlesztőnk, azonos futamidő mellett. Ha alaposan megvizsgáljuk a kínálatot és összehasonlítjuk a pénzintézetek ajánlatait, ki tudjuk választani a számunkra megfelelő konstrukciót.

Több, kisebb összegű tartozásból egy olcsóbb hitel

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy az évek során több csatornán keresztül, többféle módon vettek fel hitelt és ezek a jellemzően kis összegű tartozások elég átláthatatlanok és zavaróak. Nos, nemcsak átláthatatlanok, hanem sokszor drágák is. Ilyen például a hitelkártya utáni tartozás, vagy az áruhitel, amelyek kamata 20-40 százalékos is lehet. Érdemes tehát a hitelkiváltás ötletén gondolkodni, azaz összevonni ezeket és egy kedvezőbb konstrukcióba forgatni, mondjuk egy kedvező kamatozású személyi kölcsön segítségével. Ha a korábbi hiteleinket megfelelően törlesztettük, van rendszeres, megfelelő mértékű jövedelmünk és állandó munkahelyünk, nincs akadálya egy olyan személyi kölcsön felvételének, amely képes kiváltani a korábbi, drága konstrukciókat és ezzel mérsékelni a havi törlesztő nagyságát.

Ezért lehet előnyös a hitelkiváltó hitel

A hitelkiváltás több szempontból is előnyt jelenthet. Elsősorban azoknak érdemes elgondolkodniuk rajta, akik több évvel ezelőtt vettek fel kölcsönt, hiszen a kamatok azóta csökkentek, a hitelezők között verseny van, így a kedvezmények is gyakoribbak, illetve nagyobb mértékűek, mint korábban. Az új hitelek kiszámíthatóbbak, hiszen kamatozásuk rögzített, vagy a futamidő végéig fix, vagy éves kamatperiódusok vannak. A hitelkiváltás segítségével tehát spórolhatunk, erre több mód is rendelkezésünkre áll.

A havi törlesztő mérséklése

Ha kiváltjuk a fennálló tartozásunkat egy új hitellel, a futamidőnk nem változik, de az alacsonyabb kamatozás miatt a havi törlesztő kedvezőbb lesz.

A futamidő csökkentése

A futamidőt úgy tudjuk csökkenteni, ha a hitelkiváltás után meghagyjuk a havi törlesztő nagyságát, így előbb jár le a hitelünk.

Jut is, marad is

A hitel kiváltása során akad egy olyan verzió is, hogy sem a havi törlesztő, sem a futamidő nem változik, viszont a hitel teljes törlesztését követően marad szabadon elkölthető pénzünk.

Jó ötlet a hitelkiváltás?

A hitelkiváltás (vagy más néven hitelrefinanszírozás vagy hitelkonszolidáció) olyan pénzügyi lépés, amelyet az emberek gyakran választanak, hogy javítsák pénzügyi helyzetüket, csökkentsék a havi kiadásaikat, vagy egyszerűsítsék a pénzügyeik kezelését.

A hitelkiváltó hitel lényege az, hogy egy vagy több meglévő hitelét egy új, kedvezőbb feltételekkel rendelkező hitelre cseréli, így csökkentve a havi törlesztőrészleteket vagy a kamatköltségeket.

Íme, egy részletes ismertető, hogyan lehet elérni a sikeres hitelkiváltást:

Áttekintés: kezdd azzal, hogy összegyűjtöd és áttekinted az összes meglévő hiteled, beleértve a havi törlesztőrészleteket, a kamatokat, a fennmaradó tartozásokat és a futamidőket. Így tisztában leszel a jelenlegi helyzeteddel.

Kamatok vizsgálata: ismerd meg a jelenlegi kamatokat és feltételeket a meglévő hiteleidben, majd hasonlítsd össze ezeket a piaci kamatokkal. A cél az, hogy kedvezőbb kamatú hitelt találj, ami segít megtakarítani.

Hitelek összevonása: ideális esetben válaszd a meglévő hiteleid összevonását egy új hitelben. Ennek eredményeként egyetlen havi törlesztőrészletet kell fizetned, ami egyszerűsíti a pénzügyi tervezést.

Keress kedvezőbb ajánlatokat: lépj kapcsolatba különböző pénzintézetekkel, és kérj ajánlatokat a hitelkiváltásra. Alaposan hasonlítsd össze ezeket az ajánlatokat, és figyelj a kamatokra, a futamidőre, a díjakra és a költségekre.

Részletes költségvetés készítése: készíts egy részletes költségvetést, hogy lásd, mennyi hitelt tudsz magadnak megengedni havi szinten az új feltételek mellett. Győződj meg róla, hogy a hitelkiváltás hosszabb távon is fenntartható lesz.

A megfelelő hitel kiválasztása: miután összehasonlítottad az ajánlatokat, válaszd ki az új hitelt, amely a legjobban megfelel a szükségleteidnek és a pénzügyi helyzetednek.

Hitel kiváltás kezdeményezése: kérj egy hivatalos ajánlatot az új hitelről, és ha elégedett vagy vele, kezdeményezd a hitel kiváltást. Ebben a folyamatban az új pénzintézet egyes esetekben elintézi a meglévő hiteleid kifizetését.

Meglévő hitelek megszüntetése: győződj meg róla, hogy az új hitelintézet időben rendezze a meglévő hiteleidet, hogy ne legyen késedelmes fizetésed.

Pénzügyi tervezés: miután átváltottál az új hitelre, folytasd a felelős pénzügyi tervezést és irányítást, hogy ne csússz vissza a tartozásokba.

És amire még gondolni kell

Fix kamatozás: ha az új hitel kedvezőbb kamattal rendelkezik, fontos tudni, hogy ez fix vagy változó kamat lesz-e. A fix kamatozású hitel esetén a kamat nem változik a futamidő alatt, míg a változó kamatlábú hitel kamata változhat a piaci feltételeknek megfelelően. A fix kamat biztonságot nyújthat a havi törlesztőrészletek állandósága miatt.

Hosszabb vagy rövidebb futamidő: az új hitel futamidejét is figyelembe kell venni. Ha hosszabb futamidőt választasz, a havi törlesztőrészletek csökkenhetnek, de összességében több kamatot fizetsz vissza. Rövidebb futamidő esetén a havi törlesztőrészletek magasabbak lehetnek, de kevesebb kamatot fizetsz vissza a hiteledre.

Rejtett költségek: nézd meg az új hitelhez kapcsolódó összes költséget, például a folyósítási díjat vagy az előtörlesztési díjat. Ezek az apróbb költségek is jelentősen befolyásolhatják az összköltséget.

Hitelbiztosítás: ha az előző hiteleidhez hitelbiztosítást kötöttél, győződj meg róla, hogy az új hitelhez szükséges-e ilyen biztosítás, és milyen költségekkel jár.

A megtakarítások és a hosszú távú tervek: mielőtt elköteleznéd magad a hitel kiváltás mellett, gondolj a hosszú távú pénzügyi célokra és tervekre. A hitel kiváltásnak segítenie kell elérni ezeket a célokat, és hosszú távon pénzt kell megtakarítania.

Pénzügyi hozzáértés: a hitel kiváltás egy lehetőség a pénzügyi helyzeted javítására, de csak akkor működik, ha önmérsékletet gyakorolsz. Ne hagyd, hogy az új hitel arra ösztönözzön, hogy költekezni kezdj, vagy rossz pénzügyi szokásokba ess.

Kérdések és tanácsadás: ha bármilyen kérdésed vagy bizonytalanságod van a hitelkiváltással kapcsolatban, ne habozz kérdezni egy pénzügyi tanácsadótól vagy banki szakértőtől. Ők segíthetnek megérteni az összes részletet és kockázatot.

A hitel kiváltás lehetőséget kínál a jobb pénzügyi helyzet elérésére, de alapos tervezést és kutatást igényel. A hitelkiváltás online is elindítható. Ez a hitelkiváltás előnye.

Mindig mérlegelj minden előnyt és hátrányt, és bizonyosodj meg arról, hogy az új hitel tényleg kedvezőbb feltételekkel rendelkezik, mielőtt döntést hozol.

Az alapos tervezés és a felelős pénzügyi döntés segíthetnek abban, hogy javítsd pénzügyi jövőképedet, és csökkentsd a pénzügyi stresszt.

Hitelkiváltás kalkulátor

A hitelkiváltás kalkulátor segítségével kiszámolhatjuk, hogy mennyibe kerülne egy meglévő hitelünk kiváltása egy új hitellel. A kalkulátor a következő adatokat kéri be:

 • A meglévő hitelünk tőketartozása.
 • A meglévő hitelünk futamideje.
 • A meglévő hitelünk kamata.
 • Az új hitelünk tőketartozása.
 • Az új hitelünk futamideje.
 • Az új hitelünk kamata.

A kalkulátor a következő adatokat adja ki:

 • Az új hitelünk havi törlesztőrészlete.
 • Az új hitelünk teljes visszafizetendő összege.
 • A hitel kiváltás költségei, például a végtörlesztési díj és a közjegyzői díj.

A hitel kiváltás akkor lehet jó megoldás, ha az új hitel kamata alacsonyabb, mint a meglévő hitelünk kamata.

Ebben az esetben a havi törlesztőrészletünk is csökkenni fog, és a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

A hitel kiváltás előtt érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet.

hitelkiváltás kalkulátor

A hitelkiváltás menete

A hitel kiváltás menete a következő:

Összehasonlítás: hasonlítsuk össze a különböző bankok ajánlatait, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet. A hitel kiváltás kalkulátor segítségével kiszámolhatjuk, hogy mennyibe kerülne a meglévő hitelünk kiváltása egy új hitellel.

Hitelkérelem: ha megtaláltuk a számunkra megfelelő ajánlatot, akkor be kell nyújtanunk a hitelkérelmet a banknak. A hitelkérelemhez szükséges dokumentumok a következők:

 • Személyazonosító okmányok: érvényes személyi igazolvány, adókártya, lakcímkártya.
 • Hitelkérelem: a bank által kitöltendő dokumentum, amelyben meg kell adni a személyes adatokat, jövedelmet, munkaviszony adatait és a kért hitelösszeget.
 • Jövedelemigazoló dokumentumok: munkáltatói igazolás, NAV igazolás, nyugdíjfolyósítási igazolás, stb.
 • Bankszámlatörténet: a bankszámla utolsó 3 hónapra vonatkozó kivonatai.
 • Egyéb dokumentumok: a bank igényei szerint.

Hitelkérelem elbírálása: a bank elbírálja a hitelkérelmet, és dönt a hiteligénylésről. A hitelfelvételről szóló döntésről a bank értesít minket.

Hitelfolyósítás: ha a bank jóváhagyja a hitelkérelmet, akkor a hitel folyósítása megtörténik. A hitel folyósítása átutalással történik.

Végtörlesztés: a hitel kiváltás során a meglévő hitelünket végtörlesztjük. A végtörlesztési díjat a meglévő hitelünket nyújtó banknak kell megfizetnünk.

Új hitel törlesztése: a hitel kiváltás után az új hitelt kell törlesztenünk a kiváltó banknak. A törlesztőrészleteket a kiváltó bank által meghatározott módon kell fizetnünk.

A hitel kiváltás költségei a következők:

 • Végtörlesztési díj: a meglévő hitelünket nyújtó banknak fizetendő díj.
 • Közjegyzői díj: a hitel kiváltás során szükséges közjegyzői okirat készítéséért fizetendő díj.
 • Egyéb költségek: a bank által felszámított egyéb költségek, például a hitelbírálati díj.

A hitel kiváltás egy komoly pénzügyi döntés, ezért érdemes alaposan átgondolni, mielőtt meghozzuk a döntést.

Hitelkiváltás fedezet nélkül – személyi kölcsön hitelkiváltásra

A hitelkiváltás fedezet nélkül akkor lehetséges, ha az igénylő rendelkezik megfelelő jövedelemmel.

A bankok sok esetben magasabb kamatot számítanak fel a fedezet nélküli hitelekre, mint a fedezetet nyújtó hitelekre.

A hitel kiváltás fedezet nélküli lehetőségei a következők:

Hitelkiváltó személyi kölcsön: a személyi kölcsön fedezet nélküli hitel, amely szabad felhasználású. A személyi kölcsön kamata általában magasabb, mint a jelzáloghitel kamata.

Adósságrendező hitel: az adósságrendező hitel célja, hogy összevonjunk több meglévő hitelt egy új hitelbe. Az adósságrendező hitel kamata általában alacsonyabb, mint a meglévő hiteleink kamata.

A hitelkiváltás fedezet nélkül kockázatai a következők:

 • Magasabb kamat: a fedezet nélküli hitelek kamata általában magasabb, mint a fedezetet nyújtó hitelek kamata. Ez azt jelenti, hogy többet kell visszafizetnünk a hitelünkért.
 • Alacsonyabb hitelösszeg: a fedezet nélküli hitelekre általában alacsonyabb hitelösszeg vehető fel, mint a fedezetet nyújtó hitelekre.

Hitelkiváltás személyi kölcsön igénylés előtt érdemes alaposan átgondolni a döntést, és figyelembe venni a kockázatokat.

Tervezzünk előre, hogy biztosan meg tudjuk fizetni az új hitel törlesztőrészleteit.

Kérjünk árajánlatot több banktól, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet.

Olvassuk el figyelmesen a hitelszerződést, hogy biztosan értsük a feltételeket.

A hitel kiváltás egyenlő a megtakarítással – spórolás kisokos

A hitel kiváltás nagy türelmet és körültekintést igényel. De megérheti. Hatalmas összeget takaríthatunk meg. De mégis mennyire nagy ez az összeg? Akár több millió forint is lehet.

Hitel kiváltáskor a hitelünket egy kedvezőbb konstrukcióra cseréljük.

Nagy kamatkülönbséggel találhatunk új kölcsönt, a megtakarításunk pedig akár a több millió forintot is elérheti. Bizony. Fontos időnként újra vizsgálni a lehetőségeinket, mert lehet, hogy a régi hitelünket egy modernebb, kedvezőbb módozattal helyettesíthetjük.

Fontos, hogy a hitel kiváltást nem feltétlenül egy rossz múltbéli döntésünk eredménye.

Körültekintő kiválasztás, és rendkívül alapos elemzés után meghozott döntésünkön is lehet később javítani. Amikor felveszünk egy kölcsönt, csak az adott kölcsönökből tudunk választani.

A kamatok azonban változhatnak, ahogy a pénzintézetek hitelezési gyakorlata is. A gazdasági környezet annyira összetett, és a folyamatokat csak megjósolni lehet, de biztosat még a szakértők sem mondanak.

Jelentősen csökkenhetnek a költségeink hitelkiváltással.

A hitelkiváltásnál több lehetőségünk is van a költségek csökkentésére. Az egyik, hogy alacsonyabb törlesztőrészlet mellett változatlan hosszúságú futamidővel fizetünk tovább.

A másik, hogy a futamidő ugyan rövidebb lesz, de törlesztőrészlet nem változik. Mindkét eset nagy összegű megtakarítást eredményezhet.

A hitel kiváltás egyenlő a megtakarítással – spórolás kisokos mindenkinek

A klasszikus hitel kiváltás azt jelenti, hogy a kedvezőbb hitelből ennyit igényelünk, hogy sem a futamidőt sem a havi törlesztőrészleteket nem változtatjuk meg. Ilyenkor ugyanannyit fizetünk, ugyannyi ideig, de a kedvezőbb kamatozás miatt magasabb hitelösszeggel gazdálkodhatunk.

Ebben az esetben tehát arról van szó, mint arról, hogy egy kedvező kamatozású hitel felvételekor az addig meglévő hitelünket visszafizetjük, és egy magasabb összeghez jutunk, mint eredetileg.

Ha elegendő az a hitelösszeg, amit a változatlan futamidő és törlesztőrészlet mellett kapunk, akkor nem kell változatnunk sem a futamidőn, sem a törlesztőrészleten, ha azonban magasabb összegre van szükségünk, akkor változhat a futamidő és a törlesztőrészlet is.

Akár személyi kölcsönt, akár jelzálog alapú hitelt veszünk fel hitel kiváltásra, meg kell felelnünk a hitelbírálaton. Megfelelő jövedelemmel, és munkahellyel is rendelkeznünk kell, és lehet, hogy ingatlannal is, amit fedezetként bevonhatunk a hitelügyletbe.

Ha az előző hitelfelvételnél már megfeleltünk a feltételeknek, és azóta nem állt be változás az élethelyzetünkben, akkor nagy valószínűséggel újra kaphatunk hitelt. Ez persze egyáltalán nem biztos, még akkor sem, ha a kölcsönt a számlavezető bankunktól igényeljük.

A pénzintézetek legtöbbször eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak. Igénylés előtt fontos, hogy tájékozódjunk az aktuális feltételekről.

A hitel kiváltás egyenlő a megtakarítással – spórolás kisokos mindenkinek is

Az hitel kiváltás célja, hogy egy kedvezőbb kamatozású, olcsóbb hitelt találjunk, és erre cseréljük le a meglévő hitelünket.

Amikor a régi hitelünket akarjuk lecserélni egy új hitelre, számolnunk kell. Fontos, hogy összehasonlítsuk a régi és az új kölcsönünk havi törlesztőrészleteit, és kiszámoljuk, hogy mennyi pénzt takaríthatunk meg, ha az új hitelt veszünk fel.

Akkor éri meg a hitel kiváltás, ha a nyereségünk több, mint a váltásból adódó költségeink.

A hitel kiváltás ugyanis nem ingyenes. És nem csak az új hitelünk igénylésének költségeivel kell számolnunk, hanem azzal is, hogy a régi kölcsön felmondásakor a bankok díjat kérnek majd a végtörlesztésért.

Ez többnyire egy százalék körül van, de a díjak pénzintézetenként eltérhetnek. Az új kölcsönszerződés megkötése is pénzbe kerül.

Ha a csere költsége magasabb, mint az alacsonyabb kamatok miatt elért nyereségünk, akkor nem érdemes kiváltanunk a hitelünket.

Az adósságrendezés célja is az egyszerűség. Amikor több hitelünk van, és azokat lecseréljük egyetlen kölcsönre, a kiadásaink átláthatóbbá válnak, könnyebb lesz őket kezelni.

Ilyenkor ugyanis már csak egy törlesztőrészletet kell havonta fizetnünk. Több hitelből lesz egy, így egyszerűbbé válnak a mindennapjaink.

Csökkennek a költségeink, mert az adósságrendezés célja minden esetben az, hogy kevesebbet fizessünk a hiteleinkért. De az is lehet, hogy újabb kölcsönre van szükségünk, és annak igénylésekor szabadulunk meg a többi hitelünk törlesztőrészleteitől.

Az adósságrendezés nem más, mint hogy minden meglévő hitelünket egyszerre váltjuk ki.

Kiváltsam a hitelemet, vagy ne váltsam ki a hitelemet?

A hitelkiváltási lehetőségek vagy hitel megtartása döntése egyéni pénzügyi helyzetedtől és céljaidtól függ.

Előnyei közé tartozik a kedvezőbb kamat és a havi törlesztőrészlet csökkentése, ami rövid távon pénzt takaríthat meg.

Azonban a hitel kiváltás költségekkel és kockázatokkal járhat, például előtörlesztési díjakkal vagy hosszabb futamidővel, amely magasabb kamatköltségeket jelenthet.

Mérlegelj minden előnyt és hátrányt, készíts részletes költségvetést, és vedd figyelembe hosszú távú pénzügyi célokat.

Ha a hitel kiváltás segít csökkenteni a havi kiadásaidat és javítani pénzügyi helyzetedet, akkor érdemes lehet elgondolkodni rajta.

Ugyanakkor ne hagyd, hogy a hitel kiváltás arra ösztönözzön, hogy rossz pénzügyi szokásokba ess.

Fontos konzultálni egy pénzügyi tanácsadóval vagy banki szakértővel, hogy megbizonyosodj róla, hogy a hitel kiváltás a legjobb megoldás-e a saját helyzetedben.

Az átgondolt döntés segíthet javítani pénzügyi jövőképedet, és csökkenteni a pénzügyi stresszt.

Az előző hiteleidet is részletesen vizsgáld meg, beleértve a kamatokat, futamidőket és meglévő költségeket, hogy teljesen megértsd a jelenlegi helyzetet.

Ha kamatokban jelentős különbség van a régi és az új hitel között, valószínűleg érdemes elgondolkodni a hitelkiváltáson.

Másrészről, ha a meglévő hiteleid már közel vannak a végükhöz, a hitel kiváltás költségei és hosszú távú kamatkiadásai miatt lehet, hogy nem éri meg.

Az új hitel kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy fix vagy változó kamatú legyen-e, és milyen lesz a futamidő.

A hitel kiváltás után is tartsd fenn pénzügyi tudatosságot, hogy ne csússz vissza a tartozásokba.

Mindenképpen kérj tanácsot, ha bizonytalan vagy a döntésben, hiszen egy szakértő segíthet meghozni a legjobb döntést a konkrét helyzetedben.

A hitelkiváltás egy eszköz

A hitel kiváltás egy eszköz a pénzügyi helyzet javítására, de csak akkor éri meg, ha jól átgondolod, és a hosszú távú célokhoz is illeszkedik.

Nagyon fontos szempont a hitel kiváltás során az is, hogy mennyi ideig tervezel a jelenlegi helyen maradni. Ha rövid távon tervezel elköltözni vagy változást az életedben, akkor a hitel kiváltásnak lehet, hogy nincs értelme, mivel a költségek és a változások miatt hosszabb ideig tart majd a megtérülés.

A hitel kiváltás során tartsd szem előtt a folyamat összes részletét, és ne felejtsd el az esetleges rejtett költségeket, például folyósítási díjakat és az egyéb költségeket.

Az új hitel kiválasztásakor ne csak a havi törlesztőrészlet nézd, hanem az összes feltételt és költséget, hogy teljes körű képet kapj a pénzügyi helyzetedről.

Fontolj meg más alternatívákat is, például a költségvetésed racionalizálását vagy a meglévő hitelek kamatainak csökkentését a bankoddal, mielőtt a hitel kiváltás mellett döntesz.

Az egyik legfontosabb szempont az, hogy a hitel kiváltás segítsen csökkenteni a pénzügyi stresszt, és elősegítse a pénzügyi stabilitást a jövőben is.

Végül: ne hozz elsietett döntést. Alaposan mérlegeld az előnyöket és hátrányokat, és csak akkor lépj, ha meggyőződtél arról, hogy ez a legjobb lépés a pénzügyi céljaid eléréséhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelkiváltás kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelkiváltás kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelkiváltás kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelkiváltás kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez attól függ, hogy a kiváltandó hitelünk után mekkora tartozásunk van. A bankok általában
legfeljebb akkora összeget bocsájtanak a rendelkezésünkre hitelkiváltó kölcsönként, amekkora
a kiváltandó kölcsön tőketartozása, plusz az egyéb díjai. Egy személyi kölcsön összege
maximalizálva van, jellemzően 8 000 000 ft-10 000 000 ft a legtöbb, amit igényelhetünk.
Amennyiben ez nem elég a hitelkiváltásra, akkor jelzálog alapú kölcsönben gondolkodhatunk.

Igen, a hitelkiváltó kölcsön nem különbözik más hitelektől, ahogy egy sima személyi kölcsön
esetében, itt is kell rendszeres jövedelmet igazolnunk. Méghozzá a hitelező által megszabott
módokon és paraméterekkel.

A hitelkiváltás sajnos ebben az esetben nem működik, lejárt kölcsönt nem váltanak ki a bankok.
A teendő az, hogy egyeztessünk hitelezőnkkel és próbáljunk meg közös megoldást találni.

A hitelkiváltás költségekkel jár, ahogyan egy átlagos hitel esetében, itt is többféle fizetendő
akad. Például a folyósítási díj, a számlavezetési díj, elő- és végtörlesztési díjak,
szerződésmódosítási kötelezettségek. A jó hír az, hogy ezek közül többet elengedhetnek a
hitelezők. A plusz szolgáltatásokért természetesen külön kell fizetni.

A hitelkiváltás folyamatát követően új kölcsönünk úgy működik, mint az előző, csak a
paraméterei mások. Ahogyan más termékeknél, itt is késedelmi kamatot számolnak fel nekünk,
ha csúszunk a fizetéssel. Egy, a szerződésben meghatározott idő után a hitelező felmondhatja
a kontraktust, ezt mindenképpen érdemes elkerülni, hiszen ilyenkor egy összegben kell kifizetni
a fennálló tartozást. Amennyiben a hitelkiváltó kölcsönünk jelzálog alapú, akkor a bank
értékesítheti a bevont fedezetet.

Egy hitelkiváltás többféle módon történhet. Nem mindegy, hogy melyik hitelező, melyik termékét
választjuk, mi a célunk azzal és mekkora a tartozásunk. Ha személyi kölcsön alapú
hitelkiváltásban gondolkodunk, maximum nyolc év lehet a teljes futamidő, jelzálog alapú
kölcsönöknél pedig akár 30 év is futamidővel is számolhatunk.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával