Szabad felhasználású hitel 2024 – Kalkulátor a legjobb ajánlatért!

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
ERSTE

Erste Most Személyi Kölcsön

Szabad felhasználású hitel akár 12 millió forintig

Törlesztőrészlet 24579 Ft
THM 18.33 %
Visszafizetendő 1484740 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

Törlesztőrészlet 26539 Ft
THM 22.47 %
Visszafizetendő 1599840 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

magnet

MagNet Személyi kölcsön

A teljes futamidőre fix kamattal

Törlesztőrészlet 26773 Ft
THM 22.90 %
Visszafizetendő 1606380 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Cetelem

Cetelem Személyi kölcsön

50 000 Ft kamatjóváírással*

Törlesztőrészlet 27449 Ft
THM 24.59 %
Visszafizetendő 1656940 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100% online, számlanyitás nélkül, 10 millió Forintig

Törlesztőrészlet 28991 Ft
THM 27.30 %
Visszafizetendő 1739460 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 29345 Ft
THM 29.00 %
Visszafizetendő 1768200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Két fő típus létezik

A szabad felhasználású hitelek piacán két fő típus létezik: a személyi kölcsön és a jelzálog alapú, szabadon felhasználható hitel. Mi a különbség köztük? A név árulkodó: az előbbinél nincs szükség fedezte (és önerőre sem), míg az utóbbnál mindezek kellenek. A részletek alább!

Személyi kölcsön

A személyi kölcsön egy olyan szabad felhasználású hitel, amelynél a kölcsönösszeg szabad felhasználása mellett az is nagy előny, hogy kevés a kötöttség. Nincs szükség fedezetre például, az igénylés egyszerű, a hitelbírálat pedig gyors, ha minden rendben van, hamar a számlánkra kerül az igényelt pénzösszeg. Sok tehát a pozitívum, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell alaposnak lennünk a személyi kölcsön kiválasztásánál. Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora összeget veszünk fel és bár a célt nem kell igazolni (a hitelező felé), azért magunk felé érdemes előre meghatározni azt. Rengetegféle személyi kölcsön ajánlat akad, oldalunk segít összehasonlítani ezeket, így megkönnyíti a döntést.

Akár 15 000 000 ft is igényelhető

Egy személyi kölcsön általában kisebb összegű, a felső határ 10 000 000 ft-15 000 000 ft szokott lenni, a minimum pedig néhány 100 000 ft, vagy akár ennél is kevesebb a hitel összege. A futamidő rugalmas, azaz választhatunk, hogy mennyi idő alatt szeretnénk törleszteni az adósságot, ez akár nyolc év is lehet, persze ennél rövidebb idő alatt is visszafizethetjük.

Az igénylés egyszerű, az ügymenet olajozott

Szabadon felhasználható személyi kölcsönt igényelni nem bonyolult dolog, hiszen a személyazonosítás mellett a rendszeres jövedelmet kell igazolni, illetve munkáltatói igazolást kell bemutatni. Ezek beszerzése általában nem probléma, a hitelezők pedig villámgyorsan elvégzik a szokásos hitelbírálatot. Ezt követően pedig folyósítják is a kért összeget. Akár egy napon belül, ráadásul mindez ma már sok helyen online is elérhető.

A szabad felhasználású hitelek összehasonlítása

A szabad felhasználású hitelek piaca igencsak bő, ami egyrészt jó, mert a hitelezők versenyeznek egymással, másfelől viszont nehézzé teszi a választást. Mi az, amire leginkább érdemes odafigyelni? Ahogyan más kölcsönök esetében, természetesen a szabad felhasználású hitelek között is meg kell vizsgálni, hogy az igénylés milyen járulékos költségekkel jár. A pénzintézetek a szokásos folyósítási és a számlavezetési díj mellett egyéb költségeket is felszámolhatnak az adósnak. Ha összehasonlítjuk egymással az ajánlatokat, kiderül, hogy melyik kedvezőbb, hol kapunk kedvezményeket. Az összehasonlításhoz használhatunk hitelkalkulátort, és érdemes a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató értékéből kiindulni, bár az sem mutat meg mindent, de sokat elárul arról, hogy mekkora a hitel teljes díja.

A szabadon felhasználható hitel – mindenre

A szabad felhasználású hitel olyan hitel, amelyet bármilyen célra felhasználhatunk, a banknak nem kell igazolnunk az elköltését.

Ez azt jelenti, hogy akár egy hétvégi nagybevásárlás is finanszírozható szabad felhasználású hitelből.

A szabad felhasználású hiteleket gyakran konkrét célra használják fel az igénylők. Ez gyakran autó, bútor vagy egy nagyobb értékű elektronikai cikk megvásárlását jelenti. Ezek azonban csak példák. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni ezt a hitelformát.

A hitelek előnyei:

 • Bármire felhasználhatjuk, a banknak nem kell igazolnunk az elköltését.
 • Általában nem kell fedezetet biztosítani a hitelhez.
 • A hitel összegét hamar folyósítják.

A hitelek hátrányai:

 • A szabad felhasználású hitelek kamata magasabb, mint a meghatározott célú hiteleké.

A hiteleket akkor érdemes igénybe venni, rövid távú pénzügyi szükségletünk van, amelyet nem tudunk saját megtakarításokból fedezni vagy nem tudjuk, hogy mire fogjuk költeni a pénzt, és nem akarunk fedezetet biztosítani a hitelhez.

A hiteleket a következő típusokban lehet igénybe venni:

 • Személyi kölcsön: a személyi kölcsön a legnépszerűbb szabad felhasználású forma. Általában 100 000 forinttól 10 millió forintig igényelhető.
 • Jelzáloghitel: a jelzáloghitel egy nagyobb összegű hitel, amelyet ingatlan fedezete mellett lehet igényelni.
 • Lombard hitel: a lombard hitel egy kisebb összegű hitel, amelyet megtakarítások fedezete mellett lehet igényelni.
 • Diákhitel: a diákhitel egy államilag támogatott hitel, amelyet egyetemi hallgatók igényelhetnek.

A hitel igénylése előtt érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználású hitelek ingatlanfedezet nélkül

Az ingatlanfedezet nélküli hiteleket a következők:

 • Személyi kölcsön: a személyi kölcsön a legnépszerűbb szabad felhasználású forma. Általában 100 000 forinttól 10 millió forintig igényelhető.
 • Hitelkártya: a hitelkártya egy olyan kártya, amellyel hitelre vásárolhatunk. A hitelkártya-keret általában 50 000 forinttól 2 millió forintig terjedhet.
 • Folyószámlahitel: a folyószámlahitel egy olyan hitel, amely a bankszámlánkon elérhető. A folyószámlahitel-keret általában 100 000 forinttól 20 millió forintig terjedhet.

A következő szempontokat érdemes figyelembe venni az ingatlanfedezet nélküli hitel igénylésekor:

A kamat az a százalékos mérték, amelyet a hitelért fizetnünk kell. A magasabb kamat magasabb törlesztőrészleteket jelent.

A futamidő az az időtartam, amely alatt a hitelt vissza kell fizetnünk. A hosszabb futamidő alacsonyabb törlesztőrészleteket jelent, de a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz.

A hitel igénylése egyszeri költségekkel is járhat, például hitelbírálat díj, folyósítási díj.

A hitel visszafizetését általában havi törlesztőrészletekben kell teljesítenünk. A hitelszerződésben szerepel a törlesztőrészlet összege, a fizetési határidő és a fizetés elmulasztása esetén alkalmazandó következmények.

Fontos, hogy felelősségteljesen használjuk az ingatlanfedezet nélküli hitelt, és a törlesztőrészleteket időben fizessük ki.

A legjobb szabad felhasználású hitel

A legjobb hitel nagyban függ az egyéni pénzügyi helyzetedtől, igényeidtől és céljaidtól. Íme, néhány szempont, amelyeket figyelembe kell venni, amikor a legjobb hitelt keresed:

 • Kamat: a kamat az egyik legfontosabb tényező, mivel az határozza meg, mennyit fizetsz vissza a hitelen felül az eredeti összeg felett. Minél alacsonyabb a kamat, annál kevesebbet fizetsz kamatköltségként. Tehát a legjobb hitel az lehet, amely alacsony kamattal rendelkezik.
 • Díjak: figyelj oda a hitel felvételéhez kapcsolódó díjakra, például kezelési költségre vagy előtörlesztési díjra. Azok a hitelek, amelyek kevesebb díjjal járnak, általában jobbak.
 • Futamidő: fontold meg, hogy mennyi idő alatt szeretnéd visszafizetni a hitelt. A hosszabb futamidő alacsonyabb havi törlesztőrészleteket eredményezhet, de a teljes visszafizetendő összeg nőhet.
 • Kölcsönösszeg: válaszd azt a hitelösszeget, amely megfelel az aktuális szükségleteidnek, de ne vegyél fel többet, mint amire valóban szükséged van.
 • Bank vagy pénzintézet hírneve: válassz olyan bankot vagy pénzintézetet, amely megbízható, jó hírnévvel rendelkezik, és pozitív ügyfélvisszajelzéseket kapott.
 • Kiegészítő szolgáltatások: néhány pénzintézet extra szolgáltatásokat kínál, például hitelbiztosítást vagy rugalmas törlesztési feltételeket. Ezek az előnyök szintén befolyásolhatják a választásodat.

A legjobb hitel megtalálása érdekében érdemes összehasonlítani a különböző bankok és pénzintézetek ajánlatait, valamint alaposan átgondolni a saját pénzügyi helyzetedet és céljaidat.

Győződj meg róla, hogy a hitel feltételei és a visszafizetési terv megfelelnek a pénzügyi terveidnek és képességeidnek, és ne habozz szakértői tanácsot kérni, ha szükséges.

szabad felhasználású hitel kalkulátor

A szabad felhasználású hitel kalkulátor

A szabad felhasználású hitel kalkulátor egy online eszköz, ami segíthet kiszámolni, hogy mennyibe kerülne neked egy hitel felvétele és visszafizetése.

Az ilyen típusú hitel nem kötött egy adott célhoz (például autóvásárlás vagy lakásfelújítás), így azt szabadon felhasználhatod.

A kalkulátor általában a következő adatokat kéri tőled:

 • Hitelösszeg: mennyi pénzt szeretnél kölcsönkérni.
 • Futamidő: az időszak, amely alatt vissza kell fizetned a hitelt. Általában hónapokban vagy években mérhető.
 • Kamat: a kamat az a százalékos arány, amelyet a bank vagy pénzintézet felszámol a hitelösszeg után. Ez a kamat az éves kamatot mutatja.
 • Egyéb költségek: ez a kalkulátor esetlegesen figyelembe veheti a hitelfelvétel során felmerülő egyéb díjakat vagy költségeket, például kezelési költségeket vagy biztosítási díjakat.

Miután megadod ezeket az adatokat, a kalkulátor kiszámolja a havi törlesztőrészletet, az összes visszafizetendő összeget, és megmutatja, hogy mennyi idő alatt törleszthető a hitel.

Lényeges, hogy tudd, a tényleges kamat és feltételek attól függnek, melyik banknál vagy pénzintézetnél veszed fel a hitelt, és azok változhatnak az idő folyamán. Tehát mindig fontos ellenőrizni a bank vagy pénzintézet aktuális ajánlatait, mielőtt döntést hozol.

Az online kalkulátorok csupán tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a hivatalos ajánlatot.

A szabad felhasználású hitelek összehasonlítása fontos lépés. Legyen mindig ez az első. A hitelkalkulátor szabad felhasználású hiteleket hasonlít össze. A szabad felhasználású személyi kölcsön kalkulátor és a szabad felhasználású hitel fedezet nélkül kalkulátor igazán nagy segítség.

A szabad felhasználású kölcsön kiválasztása egyszerű folyamat. A szabad felhasználású személyi kölcsön a legkedvezőbb szabad felhasználású hitel számunkra. A szabad felhasználású személyi hitel felhasználása valóban szabad.

Miért jó egy szabad felhasználású hitel?

Egy hitel sok előnnyel járhat, és az emberek különböző okok miatt veszik igénybe.

A hitel összegét szabadon felhasználhatod bármilyen célra, anélkül, hogy be kellene mutatnod, mire kívánod költeni. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy sürgős kiadásokat fedezz, nagyobb vásárlásokat tegyél (például autóvásárlás vagy nyaralás), vagy éppen egy kisebb tartalékot hozz létre.

A hitelt gyakran gyorsan lehet igényelni, különösen azoknál a pénzintézeteknél, amelyek online alkalmazásokat kínálnak. Ez hasznos lehet, ha sürgős pénzügyi probléma áll fenn.

A szabad felhasználású hitelek többnyire fix kamattal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a törlesztőrészleted nem változik a futamidő alatt. Ez megkönnyíti a költségvetés tervezését, mivel tudni fogod, hogy mennyit kell havonta fizetned.

A hitelek hosszú futamidővel is rendelkezhetnek, ami lehetővé teszi a havi kisebb törlesztőrészletek fizetését, így nem terhel túlzottan egy hónapban.

Ezek a hitelek segíthetnek abban, hogy tervezhetőbbé váljon a pénzügyi helyzeted, mivel előre látható költségeket eredményeznek, és könnyen beilleszthetők a költségvetésedbe.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a hitelek kamata magasabb lehet, mint más típusú hiteleké, például a lakáshitelé. Emiatt fontos összehasonlítani a különböző ajánlatokat, és meggyőződni arról, hogy a hitel valóban megfelel az igényeidnek és a pénzügyi helyzetednek.

A hitel igénybevételét megelőzően mindig tanácsos részletesen tájékozódni a feltételekről és a kamatokról, valamint megfontolni, hogy a hitel visszafizetése megfelel-e a hosszú távú pénzügyi terveidnek.

Jobb egy szabad felhasználású hitel, mint egy felhasználásában kötött hiteltípus?

Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a szabad felhasználású kölcsön jobb vagy rosszabb egy felhasználásában kötött hiteltípusnál, mivel mindegyiknek előnyei és hátrányai vannak.

A szabad felhasználású kölcsön rugalmasabb, mivel nincs megkötve, hogy mire költheted, de általában magasabb kamatokkal és költségekkel jár.

A felhasználásában kötött hiteltípusok, például lakáshitel, specifikus célokra szabottak, és alacsonyabb kamatokat kínálhatnak, de a felhasználásukat szigorúbb feltételekhez kötik, és a hitelösszeg nem használható fel más célra.

A szabad felhasználású kölcsön előnyei közé tartozik a pénzügyi rugalmasság, mivel azt tetszőleges célra fordíthatod, így alkalmas váratlan kiadások fedezésére vagy olyan projektek finanszírozására, amelyek nem tartoznak egy specifikus hitelkategóriába.

Emellett gyorsan elérhető lehet, különösen online alkalmazásokon keresztül, ami hasznos sürgős pénzügyi probléma esetén.

Ugyanakkor a szabad felhasználású kölcsön magasabb kamattal járhat, ami hosszú távon több költséget eredményezhet.

Emellett a hosszú futamidő miatt a teljes visszafizetendő összeg is megnőhet. Szintén fontos megjegyezni, hogy a hitelfelvétel előtt alaposan át kell gondolni, hogy a pénzügyi terveid és jövedelmed lehetővé teszik-e a hitel visszafizetését.

A felhasználásában kötött hiteltípusok, például lakáshitel, általában alacsonyabb kamatokkal rendelkeznek, és specifikus célokra jók, így azokat is érdemes figyelembe venni, ha az adott célhoz elérhetőek.

Összességében a választás attól függ, hogy milyen pénzügyi célokat szeretnél elérni, és milyen hiteltermékek felelnek meg a legjobban a szükségleteidnek és lehetőségeidnek.

Mindig ajánlott alaposan megfontolni a lehetőségeket és tanácsot kérni egy pénzügyi szakértőtől, mielőtt döntést hozol.

Mit érhetünk el egy szabad felhasználású hitel segítségével?

Egy szabad felhasználású kölcsön segítségével számos célt elérhetünk. Ezek közül a leggyakoribbak a következők:

Rövid távú pénzügyi szükséglet finanszírozása: a szabad felhasználású kölcsön segítségével gyorsan hozzájuthatunk a szükséges pénzhez, például egy váratlan kiadás vagy egy nagyobb bevásárlás finanszírozására.

Megtakarítás: a szabad felhasználású kölcsönt arra is felhasználhatjuk, hogy egy adott célra, például egy autó vagy egy ház vásárlására takarítsunk meg. A hitel összegét rendszeresen visszafizetve, a kamatokat is ledolgozhatjuk, így az adott célra való megtakarításunk hatékonyabb lehet.

Költségek: a szabad felhasználású kölcsön segítségével kiegyenlíthetjük a folyó kiadásainkat, például a számlák vagy a hitelkártya-tartozások kifizetését. Ez segíthet javítani a pénzügyi helyzetünket.

A szabad felhasználású kölcsön segítségével számos célt elérhetünk, de fontos, hogy felelősségteljesen használjuk.

Lényeges, hogy előtte alaposan mérjük fel a lehetőségeinket, és csak akkor vegyük fel a hitelt, ha biztosak vagyunk abban, hogy képesek vagyunk a törlesztőrészleteket időben kifizetni.

Ez a hitel jó a rövid távú pénzügyi szükségleteink finanszírozása:

 • Váratlan kiadás, például autójavítás vagy orvosi kezelés.
 • Nagyobb bevásárlás, például bútor vagy elektronikai cikk vásárlása.
 • Utazás költségeinek fedezésére.
 • Autó vagy ház vásárlására.
 • Oktatási költségek fedezésére.
 • Nyugdíjcélú megtakarításokra.
 • Havi számlák kifizetésére.
 • Hitelkártya-tartozások kiegyenlítésére.
 • Biztosítási díjak kifizetésére.

A szabad felhasználású kölcsön egy rugalmas és sokoldalú pénzügyi megoldás, amely számos célt szolgálhat.

Szabad felhasználás egyenlő szabadság – ezért nem teljesen

Az „szabad felhasználás” kifejezés azokra a pénzügyi termékekre vagy hiteltípusokra utal, amelyek esetében a hitelösszeget szabadon felhasználhatod, anélkül, hogy meg kellene határoznod, mire költöd azt.

Ez azt jelenti, hogy nincs előre meghatározott cél vagy kötelezettség, amihez a hitelt fel kellene használni, és a hitelösszeg felhasználása az igényeidnek megfelelően történik.

Ez valóban bizonyos szabadságot nyújthat, mivel lehetővé teszi, hogy a hitelt olyan módon használd fel, amely a legjobban illik az aktuális pénzügyi helyzetedhez és céljaidhoz.

Például használhatod egy váratlan sürgős kiadásra, egy nyaralás finanszírozására, vagy akár tartalékot hozhatsz létre a jövőbeli költségeidre.

Azonban fontos megérteni, hogy a szabadság itt a hitel felhasználásában érvényesül, és nem azt jelenti, hogy nincsenek kötelezettségeid a hitel visszafizetésére.

A hitelt mindig vissza kell fizetni a meghatározott feltételek szerint, és a visszafizetési kötelezettség havi törlesztőrészletek formájában jelentkezik. Lényeges, hogy gondosan megtervezd a hitel visszafizetését, hogy elkerüld az adósságspirált.

Az „szabad felhasználás” jelentős szabadságot ad azzal kapcsolatban, hogyan használhatod a kölcsönösszeget, és ez az összeg a személyes pénzügyi célokat támogathatja, ami különösen hasznos lehet, ha hirtelen pénzügyi szükségleteid merülnek fel.

Ugyanakkor fontos emlékezni arra, hogy a szabadság a hitel felhasználásában nem ugyanaz, mint az anyagi felelősség hiánya.

A hitel visszafizetése a meghatározott időszakban és feltételekkel továbbra is kötelező, és ha elmulasztod a törlesztőrészletek fizetését, az súlyos pénzügyi problémákhoz vezethet.

Ezért a szabad felhasználású hitelnek és az anyagi szabadságnak egyensúlyban kell lennie, és mindig gondosan mérlegelned kell, hogy a hitel felvétele tényleg előnyös-e számodra, és hogy képes vagy-e a törlesztőrészletek kifizetésére.

Az egészséges pénzügyek fenntartása érdekében mindig ajánlott tervezni és felelősségteljesen felhasználni a hitelt. Ez fontos önmagunk és a szeretteink érdekében is. A hitel legyen áldás, és ne egy probléma. Tegyen hozzá az életünkhöz, és ne bajt hozzon ránk.

Egy ilyen hitel igazán jó lehet. Legyen is az.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználású hitel 2024 – Kalkulátor a legjobb ajánlatért! - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználású hitel 2024 – Kalkulátor a legjobb ajánlatért! - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználású hitel 2024 – Kalkulátor a legjobb ajánlatért! - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználású hitel 2024 – Kalkulátor a legjobb ajánlatért! - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A THM, azaz a Teljes Hiteldíj Mutató százalékos formában mutatja meg a kölcsön teljes díjának arányát a kölcsön teljes összegéhez képest. A THM-ből kiszámolható a hitel teljes díja, az az összeg, amelyet a tőketartozáson kívül ki kell fizetni a hitelezőnek. Ez az összeg a következőkből áll össze: kamat, díjak, kezelési költségek, illetve a plusz szolgáltatások díjai. Ugyanakkor több olyan, a kölcsön folyósításával nem közvetlenül összekapcsolható költség is akad, amelyet a THM nem tartalmaz.

Alapesetben nem, de ez szolgáltatója, illetve hitelterméke válogatja. Jelzálog alapú, szabad felhasználású hitelek esetében a KHR listán való szereplés kizáró ok, viszont a fedezet nélküli szabad felhasználású termék, a személyi kölcsön akár úgy is elérhető.

Első körben érdemes egyeztetni a hitelezővel ezzel kapcsolatban. Hiszen közösen akár megoldást is lehet találni a problémára. Az biztos, ha késünk a fizetéssel, számíthatunk a késedelmi kamat felszámolására. Amennyiben huzamosabb ideig nem tudunk eleget tenni a törlesztési kötelezettségnek, a hitelező felmondhatja a személyi kölcsön (vagy más hiteltermék) szerződést. Ebben az esetben az adósnak a teljes tartozást egy összegben kell kifizetnie. A szerződés rendelkezik arról, hogy mikor léphet életbe a szerződés felmondása.

A szabad felhasználású hitelek futamideje általában választható, azaz az igénylő dönti el, milyen módon szeretne törleszteni. Természetesen megadott keretek között, a maximális futamidő általában nyolc év szokott lenni, ami a személyi kölcsön piacát illeti.

A szabad felhasználású hitelek egyik fajtájánál, a személyi kölcsönöknél nincs szükség sem önerőre, sem ingatlan-, vagy bármilyen más fedezetre.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Itt vannak az új otthonfelújítási program végleges feltételei – Ne maradj le!

Az Otthonfelújítási támogatás végleges formát öltött. Utánajártunk, hogy milyen ingatlanra, milyen feltételekkel és főleg, hogy mennyi támogatás igényelhető. A program végleges feltételeiről írunk. Hogy ne maradj le róla!

Tovább olvasom
Minden, amit a jelzálogról érdemes tudnod

Részletesen áttekintjük a jelzáloghitel fogalmát, és annak fontosságát az ingatlanvásárlás folyamatában. Ha tervezel ingatlant vásárolni, vagy csak érdeklődsz a jelzáloghitel iránt, akkor erről tudnod kell. A jelzálog, mint fogalom, minden lakáshitel esetén felmerül. Érdemes sokat tudni róla.

Tovább olvasom
6 lényeges tudnivaló, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt

Lakáshitel igényléshez fedezetre van szükség. És ha a megvásárolni kívánt ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, akkor szükség lehet pótfedezet benyújtására. Mutatunk 6 lényeges tudnivalót, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt.

Tovább olvasom
Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával