Beruházási hitel kalkulátor 2024

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat 1 havi BUBOR + 3%*
Futamidő 18 - 180 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Hitelek vállalkozásoknak

Egy vállalkozás fejlődéséhez szükség lehet tőkére. Ha ebből nem áll rendelkezésre elegendő, akkor a vállalkozásnak lehetősége van hitelért folyamodni egy pénzintézethez.

A vállalkozói folyószámlahitel, egy szabadon felhasználású hitel, amit jellemzően napi működésre fordítanak a cégek, és rövid ideig tartó, átmeneti pénzügyi problémákat lehet vele áthidalni. A vállalkozói bankszámla forgalma alapján, hitelbírálat után határozza meg a bank a vállalkozói folyószámlahitel nagyságát. A folyószámlahitelhez nincs szükség ingatlanfedezet bevonására.

A forgóeszközhitel rövid távú, áthidaló hitel, amivel a vállalkozás forgóeszköz beszerzése oldható meg. A forgóeszközhitel készlet, követelés vagy értékpapír finanszírozására is fordítható. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, de a kölcsön célját igazolni kell. A forgóeszközök folyamatos biztosítása mellett megfelelően növekedhet egy vállalkozás.

A projekthitel adott üzletek finanszírozására felvehető vállalkozói hitel. A hitel biztosítéka projekthitel esetén legtöbbször a projekt. A bankok terveznek a projekt eszközével, szerződésével és a várható árbevételével, ezért megfelelő biztosíték lehet.

A beruházási hitel a vállalkozás fejlesztésre fordítható. Önerő és fedezet szükséges lesz az igényléshez, és főleg a hosszú távú célhoz lehet megfelelő.

Mire jó a beruházási hitel?

A beruházási hitel egy vállalkozás sok szegmensét erősítheti. Akkor lehet rá szükség, ha nem áll rendelkezésre elegendő anyagi forrás egy terv megvalósításához. Ilyenkor egy megfontolt hitelfelvétel hozzájárulhat a vállalkozás fejlődéséhez és eredményességéhez. A beruházási hitel sokrétű felhasználási módjai sikeresebbé tehetik a vállalkozást.

Mire használható fel a beruházási hitel?

A beruházási hitel felhasználható ingatlanvásárlásra. A vállalkozásnak szüksége lehet raktárra, irodára, üzemcsarnokra, vagy bármilyen más épületre.

Ingatlant nem csak vásárolni lehet beruházási hitelből, építeni is lehet ingatlant. Ha már adott a telephely, de azt bővíteni vagy korszerűsíteni kellene, a segítségével mindez megoldható.

A gyártáshoz szükséges berendezések és gépek megvásárlása finanszírozható beruházási hitelből. Új gépek vásárolhatók vagy a régi géppark is megújítható.

A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzés is finanszírozható beruházási hitelből.

A beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása szintén lehet célja a beruházási hitel igénylésének.

Beruházási hitel hitelkiváltásra

A beruházási hitel hitelkiváltásra is felhasználható. Akármennyire is körültekintően vesz fel valaki egy hitelt, a gazdasági környezet állandó változása miatt előfordulhat, hogy már kedvezőbb konstrukciók is elérhetők a vállalkozás számára. Időről időre érdemes tájékozódni, van-e olyan hitel a kínálatban, ami alacsonyabb költséggel elérhető. Ez lehet akár egy államilag díjtámogatott hitel is.

Beruházási hitel állami támogatással

Ha beruházási hitel felvétele előtt áll a cég, mindenképpen gondolni kell az állam által támogatott hitelekre is. Érdemes utánajárni, hiszen lényegesen kisebb költséggel lehet így kölcsönhöz jutni. A Széchenyi Beruházási Hitel MAX egy államilag díjtámogatott hitel. Akár 400 millió forintos kölcsön is igényelhető, kedvező kondíciókkal.

Beruházási hitel ingatlanfedezettel

A beruházási hitel igénylésekor biztosítékot vár el a bank, ennek a leggyakoribb formája az ingatlanfedezet. Ingatlanfedezetes hitelnél gondolni kell arra, hogy az ingatlan értékének megfelelő nagyságúnak kell lennie, illetve arra is, hogy jelzálogjog bejegyzés fog kerülni a fedezetként felajánlott ingatlanra.

Ha a hitelfelvételhez szükség van ingatlanfedezetre, akkor a fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatni a tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlant fel kell értékeltetni.

A beruházási hitel igénylésének folyamata

Az igénylésének folyamata megegyezik a többi vállalkozói hitel igénylésének folyamatával. A vállalkozás ebben az esetben sem állhat csődeljárás vagy végelszámolás alatt. Nem lehet köztartozása vagy lejárt hiteltartozása, és nem lehet tartósan veszteséges. A Központi Hitelinformációs Rendszerben sem szerepelhet a vállalkozás negatív adósként. Ez a szabály a vállalkozás tulajdonosára is kötelező érvényű, ő sem szerepelhet negatív adósként a KHR-ben. A vállalkozás működtetéséhez szükséges hatósági engedélyre is szükség lehet, és általában két lezárt üzleti évet várnak el a pénzintézetek.

Az igényléshez szükséges dokumentumok – egyéni vállalkozóknak

Az egyéni vállalkozónak az önkormányzat által kiállított igazolást kell benyújtania a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell néhány esetben. Az egyéni vállalkozónak igazolnia kell a személyazonosságát is. Ezt személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával és adókártyával teheti meg.

Egyéni vállalkozótól személyi jövedelemadó bevallást várnak el az elmúlt két évről. Ha az egyéni vállalkozó még nem működik két éve, akkor a pénzintézet által elvárt dokumentummal lehet helyettesíteni a bevallást. Bevételi nyilvántartást és az utolsó három havi bankszámlakivonatot is kérhetnek.

A bankok eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, ezért a hiteligénylés előtt érdemes tájékozódni a szükséges dokumentumokról.

Az igényléshez szükséges dokumentumok – társas vállalkozásoknak

Társas vállalkozásnak igazolniuk kell a cég jogszerű működését, és a cégjegyzésre jogosult személyazonosságát is. Cégkivonat, aláírási címpéldány és társasági szerződés biztosan kell majd. Minden érintett személynek, aki a hitelügyletben részt vesz, annak az azonosításához szükséges érvényes személyes okmányt be kell mutatnia. Ez a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya. Társas vállalkozásnak főkönyvi kivonat és pénzügyi beszámoló is kell a hitel elbírálásához. Néhány esetben lehetséges, hogy az önkormányzatnak is igazolnia kell azt, hogy nem tartozik adóval a vállalkozás.

A pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt a hiteligénylés előtt fontos tájékozódni a szükséges dokumentumokról.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A pénzintézetek sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, így beruházásra is. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatással és könnyített feltételekkel segítik őket. Ennek egyik eleme a Széchenyi Kártya Program MAX, de más lehetőségeket is találhatunk.

Beruházási hitel igénylése előtt fontos tájékozódni az aktuális lehetőségekről, az esetleges állami támogatásokról. Jelentős eltérés lehet ugyanis a hitelek feltételei között.

A vállalkozói beruházási hitel akár egymilliárd forintig is leérhető. A feltételek között ugyanakkor szerepelhet saját erő minimum, és szükség lehet ingatlanfedezet bevonására is.

Elsősorban azért, mert számos fejlesztés csak így valósítható meg elegendő saját tőke nélkül. A beruházási hitelek lehetőséget adnak arra, hogy a cégünk megvalósítsa kitűzött céljait.

Igen. A vállalkozási beruházási hitel hitelkiváltásra is felhasználható.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

5 dolog, amire figyelj, ha lakásbiztosítást váltasz

Egy lakásbiztosításon akár sok ezer forintot is megtakaríthatsz, ha jól választasz. Az új szabályok szerint ráadásul egész márciusban lehetőséged van a váltásra, hiszen idéntől rendkívüli felmondási lehetősége is van a biztosítottaknak. Jobb lakásbiztosítás kell? Jobb lenne olcsóbb? Mutatjuk, mire figyelj, ha lakásbiztosítást váltasz.

Tovább olvasom
Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

A Gránit Bank kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát. Lekötés nélkül. És ez a lényeg. Nem kell lekötni a pénzt ahhoz, hogy magas kamatot kapjunk érte. De kinek jó ez? Kinek érdemes ilyen bankszámlát nyitni? Érdemes egyáltalán? Minden kérdésre válaszolunk. De annyit már most elárulunk: igen, érdemes.

Tovább olvasom
Másodpercek alatt megérkezhetnek az utalások az EU-n belül

Az azonnali utalás már működik Magyarországon. Forintban, magyar bankszámlák között. Az Uniós szabályok szerint ez minden Európai Uniós bank között is működni fog rövidesen, euróban. De mit jelent ez a változás? Miért lehet ez fontos, és miért lesz jó? Mutatjuk szakértőink válaszait.

Tovább olvasom
Az előtörlesztés menete: útmutató a zökkenőmentes folyamathoz

Egy hitel előtörlesztése nagyobb megtakarítást is eredményezhet. És az előtörlesztés nem bonyolult dolog. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy milyen lépéseket kell követni egy előtörlesztési folyamatban. Szakértői segítség.

Tovább olvasom